Vrijdag hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout voor de tweede nacht op rij een WODCA-actie. In totaal werden er 258 voertuigen gecontroleerd. 254 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Twee chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro.

Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
 
Drugs in het verkeer
Er werd ook één speekseltesten voor drugs in het verkeer afgenomen. Deze chauffeur testte positief op cannabisgebruik. Een dokter nam bij hem ook een bloedstaal voor onderzoek. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
 
Andere overtredingen
De politieagenten bekeurden ook nog andere overtredingen. Twee fietsers kregen een bekeuring omdat hun fietsverlichting niet in orde was. Twee andere personen kregen een boete omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen.
 
Locaties
De controles vonden plaats op de verschillende locaties in heel de politiezone: Westerloseweg (Geel), Markt (Laakdal) en Molsebaan (Meerhout).

Foto : Archief